• Indfri potentialet i din organisations diversitet

  • Styrk samarbejdet og minimer konflikter på tværs af kulturer

  • Styrk dine evner til at arbejde i og med andre kulturer

Diversitet

Eksempler

ideThandling har i mere end 10 år hjulpet medarbejdere og ledere i offentlige og private organisationer med at arbejde effektivt på tværs af kulturer

Eksempler på opgaver vi har løst

Ledere i Novozymes møder i et situationsspil en indisk virksomhedsleder, som de skal forhandle med under tidspres. Efterfølgende får de feedback på deres interkulturelle kompetencer i forhandlingssituationen og råd til forbedringer. At gøre giver mere læring end at lytte.

Udenrigsministeriets danske medarbejdere undervises i interkulturel kompetence herunder at undersøge andre kulturer og navigere i dem. Efterfølgende prøver de kompetencerne af i et rollespil, hvor de møder højt placerede afrikanske eller asiatiske embedsmænd, der presser deres kommunikationsevner til det yderste.

400 ledere, TR og AMR i CO-Industri / TekSam deltager i et oplysende og sjovt foredrag om, hvordan danskerne adskiller sig kulturelt fra langt de fleste andre folkeslag på planeten. Vi er undtagelsen - ikke de andre.

Udenlandsk leder fra Østasien, som har svært ved at forstå og mestre den danske arbejdspladskultur i en større ingeniør virksomhed, bliver coachet til at styrke sit samarbejde med danske medarbejdere og ledere, herunder hvordan han får gennemslagskraft og indgår i team-samarbejdet.

Ledere i Nordea undervises i hvordan de bedre kan lede kulturelt mangfoldige teams. Antagelserne er ofte, at de nordiske kulturforskelle er så små, at de ingen betydning har. Men vanskeligheder i samarbejdet viser noget andet.

Analyse af udenlandske og danske vidensarbejderes samarbejde på NOVO og på DTU, hvor forskelle mht. team-arbejde, ledelse, arbejdstider m.m. undertiden besværliggør samarbejdet. Analyserne indeholder både et situationsbillede og en række anbefalinger angående fx kultur-fusion i team-samarbejdet.

Undersøgelse der skal lede frem til styrkelse af samarbejdet mellem østeuropæiske og norske medarbejdere i byggesektoren i Norge og til at ændre kulturelt betinget adfærd der medvirker til et højt antal alvorlige ulykker blandt de østeuropæiske medarbejdere.

Coaching af ambassadør i at lede flerkulturel arbejdsplads, hvor dansk kultur dominerer i en fremmed kontekst, og hvor medarbejdernes forventninger til hinanden og til ledelse ikke altid stemmer overens med dansk arbejdspladskultur.


Undervisning

Undervisning af flerkulturelle teams i samarbejde på tværs af kulturer.

  • Undervisningen kan tage udgangspunkt i konkrete kulturforskelle fx mellem dansk og amerikansk kultur eller kulturforskelle i Norden.
  • Men den vil i højere grad fokusere på hvad man kan gøre ved forskellene både som individ og som arbejdsplads

Undervisning af udenlandske vidensarbejdere og ledere i dansk arbejdspladskultur.

  • Introduktion til konflikthåndtering
  • Hvilke værdier ligger der til grund for denne anderledeshed?
  • Hvordan kan deltagerne bedre navigere i denne kultur?
Undervisningen kan kombineres med supervision, gruppeprocesser og assistance til at etablere procedurer og arbejdsformer, der styrker samarbejde på tværs af kulturer.

Adresse

ideThandling
Birkevang 20 A, 3500 Værløse
Denmark

Kontakt info

Tlf: +45 2225 9409
Skype: bjornnygaard1
Email: bjornnygaard@idethandling.com