Fra ny viden til ny praksis

Undervisning i konfliktløsning

IdeThandling tror på undervisning som kilde til ny viden, men ved også at undervisning i “klasselokalet” sjældent er nok til at komme fra ny viden til ny praksis.

Undervisning er ofte utilstrækkeligt til at skabe virkelig forandring. 

Derfor gør vi to ting. Dels sikrer vi, at undervisning i konflikthåndtering handler om din hverdag, og at du får mulighed for at øve dig på nye konflikthåndteringsredskaber igen og igen. Dels henter vi inspiration i forandringsledelse, så du og din organisation i tiden efter undervisningen arbejder med at omsætte viden til praksis.

Det sker gennem supervision, “minde-om-mails”, hjemmeopgaver, støttende retningslinjer for arbejdspladsen, etablering af superbrugere, der driver implementeringen af det lærte frem, støttende ledelsestiltag med meget mere.

Vi starter undervisningsprocessen med en analyse af behov, og “det som tænder” medarbejderne. At tvinge​ mennesker til at lære noget, der ikke interesserer dem, og som de ikke kan se, de har brug for, leder stort set altid til spild af tid og ressourcer.

Undervisningen er derfor skræddersyet, og kan f.eks. indeholde elementer som:

  • Hvad består konflikter af?
  • Hvordan reagerer jeg og andre mennesker i konflikter – bevidst eller ubevidst?
  • Hvordan udvikler konflikter sig ?
  • Hvad kan jeg gøre for at forebygge, deeskalere og løse konflikter?
  • Hvad skal være på plads i min organisation for at vi kan forebygge og håndtere konflikter?
  • Hvordan kan jeg hjælpe andre med at håndtere deres konflikter?

​For​m

I vores undervisning får du lov til at bestille noget. Du er lige så meget “på” som underviseren. Korte oplæg blandes med øvelser, refleksioner, case-spil, samtaler, film og meget mere. Et godt grin er der også plads til.

Sikkerhed i C​orona-tid

Vi kører hold på maksimum 9 personer og én underviser frem til d. 8. juni, og der holdes god afstand, vaskes hænder, tages evt. madpakke med og sprittes af.

Alternativt kan I prøve vores online ydelser.